top of page
GettyImages-157423617.jpg
Champagne Gaidoz-Forget
Clos de trias

Champagne Gaidoz-Forget

Logo-GF png.png

Land: Frankrike

Region: Champagne - Ludes- Premier Cru

Vigneron Independant

Champagne  Gaidoz-Forget​

En selvstendig vinprodusent som produserer Premie Cru Champagne fra Ludes.

 

Vi kunne startet med å fortelle Gaidoz-Forgets familiehistorie som startet i 1930 da oldefar Henri begynte å selge champagne, etterfulgt av datteren hans og deretter barnebarnet hans på slutten av 1980-tallet, men vi foretrekker å fortelle deg historien om en liten jente som heter Bertille. 

​

Hele barndommen har hun «fulgt i fotsporene» til foreldrene, hun løp i vingårdene og gjemte seg i kjelleren, bak champagneflaskene. Spør du henne i hvilken alder hun ønsket å bli vinmaker, vil hun ikke være i stand til å svare, fordi det har vært gitt siden fødselen. 

​​

I løpet av årene er det Bertilles far som har åpnet luktesansen hennes, satt i gang ganen, og gitt videre sin kunnskap og lidenskap for champagnedyrking. Sammen har de skapt husets champagne med tålmodighet, presisjon og kjærlighet. 

​​

Siden Bertille var 23 år gammel har hun tatt over familiebedriften, videreført tradisjonene med stor iver og hode fullt av ideer. â€‹ Å produsere champagne med dyp respekt for miljøet, bruk av svært få hjelpemidler, med å ta vare på jorda ved å bruke traktor og uten bruk av ugressmidler er ledemotivene i huset.

 

​Sertifisert som Champagne Vigneron Independant

Miljøsertifisert Haute Valeur Environnementale 

​

Les mer på Gaidoz-Forget sine nettsider:

https://www.champagne-gaidoz-forget.com/en/home/

​

Champagne Gaidoz-Forget

luft_clos_de_trias_052017_4.jpg

Clos de Trias

CdT logo.jpg

Land: Frankrike

Region: Ventoux, Syd-Rhône

Clos de Trias, norskeiet vingård i Ventoux, Rhône, Frankrike

​

Even Andreas Bakke ble født i Boulder, Colorado og vokste opp i USA og Norge med sine norske foreldre. Fra tidlig alder ble han interessert i mat og vin gjennom morens restaurant og cateringvirksomhet. Ved siden av studiene ved universitetet i Connecticut jobbet han som sommilier ved flere restauranter. Karrieren som vinmaker startet i California hvor han først studerte og så arbeidet i 14 år på vingårder i Sanoma og Napa Valley.

 

I 2005 flyttet han med sin franske kone (fra Champagne-familien Paillard) og to barn til Frankrike. I 2007, etter 2 års leting, kjøpte han Clos de Trias sammen med sine foreldre. Vingården ligger i  sydenden av Rhone vindistrikt og Ventoux-området ble erklært AOC i 1973.

 

Vingården ligger på 350 meters høyde, nær det 2.000 meter høye Mount Ventoux. Der har de 17 hektar i 20 forskjellige parseller, spredt rundt vingården, på mellom 350 og 500 meters høyde, de fleste i skråninger og vendt mot alle himmelretninge . Det er mest Grenache stokker og en del Syrah, og noe Cinsault, og Carignan. Vin stokkene er mellom 45 og 90 år gamle. Jordsmonnet er 200 millioner år gammelt triasisk sandig kalkstein.

 

På grunn av beliggenheten nær Mount Ventoux, er det forholdsvis kjølige netter. Mistral-vinden kommer rett som det er, og  gjør at våte druer og blader tørker fort, så mugg og råte forekommer sjelden.

 

Even Andreas dyrker organisk og følger den bio-dynamiske kalenderen. Det pløyes ikke mellom rankene og dermed ivaretas en biologisk balanse mellom vinrankene, jordsmonnet, insektene og gresset. Vingården ble sertifisert som «agriculture biologique» i 2012, og er nå sertifisert som «agriculture biodynamique».

 

Alle druer blir håndsortert under innhøstingen,  og i vinkjelleren bruker Even Andreas de naturlig spontane gjæringsstoffene i druene, minimalt med svovel og daglig lufting av vinen til den første gjæringen er fullført, uten temperaturkontroll.

 

Etter 15 innhøstinger, hver med sine spesielle attributter, kan det sies at han ikke har en gitt oppskrift, hver årgang får utvikle sin egen optimale karakteristikk med hensyn til årgang og sted. Vinen lages på gammeldags maner, gjæringen varierer fra tank til tank og ved daglig smaking beslutter Even Andreas når han skal overføre vinen til langtidslagring i mindre tanker eller i de 30 650-liter eikefatene i den kjølige vinkjelleren som er bygget inn i åssiden. Alle innhøstingene siden 2008 blir gjort med hjelp av familie og venner fra blant annet Norge.

 

Clos de Trias produserer mellom 40.000 og 80.000 flasker i året. 

​

Les mer på Clos de Trias sine sider:

https://www.closdetrias.fr.closdetrias.fr/

​

0094922197979.jpg

Clos de Trias Ventoux Rouge Årgang: 2015

Les mer om vinen

Vin fra Clos de Trias:

Domaine de saint Amand
Skjermbilde 2022-08-30 kl. 21.43.07.png

Domaine de Saint Amand

IMG_1839.jpg

Land: Frankrike

Region: Bordeaux

I begynnelsen av 2018, overtok Sarah Simon denne praktfulle eiendommen på 3 hektar, og hennes vineventyr startet for fullt.

 

Vingården ligger på østsiden av Bordeaux, og vinrankene ligger sør- og sørvestvendte på leire/kalkstein/steinheller med utsikt over elven Garonne i landsbyen Cambes. De 25 år gamle vinstokkene har ideelle forhold, og et enormt potensial for å produsere utmerkede viner.

 

Sarahs lidenskap for vindyrking har resultert i stor respekt i vinmiljøet i Bordeaux, og hun oppnådde HEV-sertifisering (High Environmental Value) i april 2020. Eiendommen er for tiden under ombygging til økologisk vindyrking.

 

Sarah Simon blir betegnet som en "ung vinbonde", veldig involvert i kjellerarbeid og alle stadier i produksjonen av sine viner. Hun har forpliktet seg til å produsere kvalitetsviner som er ærlige og med god balanse, viner som er moderne og drikkbare i god tradisjon for vinproduksjon fra Bordeaux.


Vinproduksjonen utføres under organiske forhold. Forsiktig aldring foregår i rustfrie ståltanker, eller franske eikefat. Vinen blir produsert under de to betegnelsene Cadillac Côtes-de-Bordeaux og Bordeaux. Det produseres både rød, hvit og rosevin, under fire spesial blandinger med DSA-signaturen, og til slutt L'Exception du Domaine de Saint Amand. Druesorter som brukes er Merlot, Malbec, Semillon og Sauvignon.

 

Forholdet mellom vinen og Sarah går langt tilbake. Hun ble født i nærheten av middelalderbyen Saint Emilion, et legendarisk sted med eldgamle tradisjoner og gode Grand Cru-viner. Med diplom på handelshøyskole og sin spesialiserte mastergrad ved Bordeaux School of Agronomic Sciences, klarte hun å perfeksjonere sin vinkultur og vinproduksjon ved å utforske de forskjellige ferdighetene som er nødvendig. Så, en dag, førte veien henne til Domaine Saint Amand. Det var kjærlighet ved første blikk, og utgangspunktet for et formidabelt personlig eventyr i hjertet av vinverden

​

Les mer på Domaine de Saint Amand sine sider:

https://domainedesaintamand.fr/en/

​

Wine66922.jpg

DSA Bordeaux Blanc

Årgang: 2022

Les mer om vinen

Wine66425.jpg

DSA Cotes de Bordeaux Rouge

Årgang: 2019

Les mer om vinen

3770020162053.ny (1).jpg

L’Exception Bordeaux Rouge

Årgang: 2020

Les mer om vinen

Viner fra Domaine de Saint Amand:

Charberts
jose-alfonso-sierra-K-VkvGjaMtI-unsplash

Chateau des Chaberts

download.png

Land: Frankrike

Region: Coteaux Varios

Chateau des Chaberts ligger i Garoult, Frankrike. Den 650 mål store provencalske vingården Chateau des Chaberts, ligger 365 meter over havet, og er bygget på et bemerkelsesverdig, sørvendt sted fra en romersk bosetning.

 

Vingården er på 250 hektar, og av dette utgjør vinmarkene 65 hektar som ligger som en hestesko rundt den flotte vingården. Vingården har vært sertifisert for økologisk landbruk siden 2018-årgangen. Vingården eies av Betty-Ann Cundall. Betty er en "provençalsk" engelsk dame som har stor kjærlighet til vinene sine. Hun har stille og rolig arbeidet med vinen, vunnet medaljer og annerkjennelser år etter år.

 

Siden 1974 har Chateau des Chaberts samlet inn priser fra Fransk vinprodusent konkurranse, Brignoles-viner, Mondial du Rosé, for ikke å glemme Paris og Macon, Vinalies og Guide Haschette. Spesialiserte vinguider nevner jevnlig de forskjellige årgangene til Chaberts. Vingården fremstiller noen av de beste vinene fra området. Jorda er steinete med en krittaktig leirjord, og drar nytte av et mikroklima. De omkringliggende åsene, i form av en hestesko, gir ly mot Mistralvinden, mens en kontinuerlig, mild bris gir beskyttelse mot vårfrosten og sommervarmen.

 

Chateau des Chaberts-viner er laget med stor respekt for tradisjon og med konstant oppmerksomhet mot kvalitet, noe som har resultert i snart 50 år med utmerkelser. 

​

Les mer på Chateau des Chaberts sine sider:

https://www.chaberts.com

​

4C557F13-6FE2-455C-99EF-39C20A9F992B_4_5

Cuvée Prestige Rouge

Årgang: 2022

Les mer om vinen

Viner fra Chateau des Chaberts:

domaineduloou__b4b8653_15774.jpg
Domaine du Loou

Domaine du Loou

Skjermbilde 2021-03-04 kl. 22.25.59.png

Land: Frankrike

Region: Coteaux Varios

Domaine du Loou ligger ved La Roquebrussanne i Frankrike, og har fått navnet sitt etter en vingård som ble etablert av romerne. Du kan se restene av Villa du Loou på vei opp til hovedhuset.

​

Vingården har vært eid av presteskapet til klosteret Saint-Victor i Marseille og ble solgt videre til familien til biskopen av Metz og Alexis. I 1856 kjøpte Dominique Di Placido vingården og den eies og drives nå av hans barn og barnebarn. Dagens eier Daniel Di Placido er italiener og skal ha stor del av æren for at Coteaux Varois fikk AOC status. Han har skapt et mønster bruk, og i dag deltar hele familien aktive i driften med lidenskap i utviklingen av vingården 

 

Domaine du Loous`s Coteaux Varois er en Provence AOC-klassifisert vingård som ligger i 300 høyde,  og strekker seg over 60 hektar land som er gjennomsyrer av historie. Vindruene trives her og vokser under ideelle forhold. De er stort sett plantet sørøst i leir-kalkstein jord. Klima er gunstig og vinstokkene er godt beskyttet mot Mistral vinden ved Agni-høyden og Massif de la Loube.

 

Vingårdene driver organisk dyrkning med forskjellige metoder for bearbeiding av jorden. Denne fremgangsmåten sikrer respekt for miljøet, forbrukernes helse og vinens naturlige karakter. 

 

Vinproduksjonen ligger midt i vingården, slik at de høstede druene kommer raskt til vingården. Mekanisk høsting utføres om natten for å bevarer druenes friskhet og derved lett utvinne smaken fra druene. 

 

Rødvinene lagres på eikefat før den tappes på flasker, mens rose og hvitvin tappes raskt på flasker for å bevare aroma og friskhet. 

​

Les mer på Domaine Du Loop sine sider:

http://domaineduloou.com

​

​

du loou.jpg

Rosé Cuvée Tradition 

Årgang: 2024

Les mer om vinen

Rosèe Printemps.jpg

Rosée de Printemps

Årgang: 2024

Les mer om vinen

Viner fra Domaine Du Loou:

GettyImages-823479906.jpg

Kontakt:

Solmimosa AS

Vattedalsvegen 80, 5694 Onarheim, Norway

Organisasjonsnummer 926 405 543

​

Tel: +47 917 29 424

E-post: solveig@solmimosa.no

​

Følg oss:

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© Solmimosa

bottom of page